maanantai 23. heinäkuuta 2012

Cookie dough / Cookies for the ones who wait ;)






Keksejä! Eikä mitä tahansa keksejä, vaan juuri niitä ihania, keskeltä pehmeitä ja reunoilta rapeita! Superhelppo tehdä, vaikkakin suurin haaste lienee taikinan tekeytyminen jääkaapissa, mikä vie vähintään vuorokauden! On sanomattakin selvää, että oma taikinani väheni puoleen tämän odotusajan aikana ;)

Reseptin taikina on melko iso, itse tein puolikkaan. Mitat ovat jenkkimitoissa, mutta monelta varmaan nykyisin löytyy mitta-astioita, mistä nuo cupsit löytyy :)

-450 grammaa voita
-1 3/4 cups tavallista sokeria
-2 1/4 cups vaaleaa ruskeaa sokeria (ei kidesokeria, vaan sitä kosteaa, vähän niinkuin muscovado, mutta vaaleaa)
-4 kananmunaa
-6 cups vehnäjauhoja
-1 rkl suolaa
-2 tl leivinjauhetta
-2 tl ruokasoodaa
-1 rkl nestemäistä vaniljaa
- 500 gr suklaata


1. Vatkaa yhteen voi ja sokerit.

2. Lisää kananmunat, yksi kerrallaan.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi taikinaan samalla vatkaten. Lisää vanilja.
4. Tee suklaasta rouhetta isolla veitsellä. Itselläni oli puolet tummaa suklaata ja puolet Daim suklaata, joten jaoin taikinan kahteen. Voit toki tehdä koko taikinan samalla suklaalla!

5. Sekoita suklaa lusikalla taikinaan. Laita taikina jääkaappiin odottamaan 1-3 päiväksi. Taikina paranee odottaessa, ja saat paremmat keksit jos vain jaksat odottaa!

Paistaminen:

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Tee kekseistä palloja. Itse halusin isoja keksejä joten palloista tuli n. pingispallon kokoisia. Pallo mahtui desilitran mittaan melko tarkasti.

3. Paista kunnes keksit ovat hieman saaneet väriä, mutta ovat vielä pehmeitä. Itse paistoin n. 15 minuuttia ja lopputulos oli itselleni mieluisa, erittäin pehmeä keskeltä, rapea reunoilta.
4. Anna keksien olla pellillä hetken aikaa, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään.

Keksit ovat valmiita!! Anna niiden jäähtyä, jotta ne saavat täydellisen rakenteen! :)